handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Moskou duurste stad van de wereld

Posted by marcho on June 26th, 2006

Moskou is de duurste stad van de wereld. De Russische hoofdstad is het Japanse Tokyo voorbijgestoken. Dat is het gevolg van de recente stijging van de prijzen van onroerend goed op de Russische markt. Tokyo volgt nu op een derde plaats.

Uit een onderzoek van Mercer Human Resource Consulting blijkt dat Moskou de duurste stad van de wereld is geworden. De tweede duurste stad is het Zuid-Koreaanse Seoul, gevolgd door Tokyo. De meeste wijzigingen zouden te wijten zijn aan de evolutie van de nationale munteenheden.

Mercer Human Resource Consulting berekent de levensduurte van een stad aan de hand van tweehonderd verschillende indicatoren, zoals vervoer, huisvesting en voedsel. Na de top drie volgen Hongkong, Londen, Osaka, Genève, Kopenhagen, Zürich, Oslo en New York. De goedkoopste van de onderzochte steden is Asuncion (Paraguay).