handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Four Oaks Real Estate failliet

Posted by marcho on March 16th, 2008

De rechtbank van koophandel van Antwerpen heeft projectontwikkelaar Four Oaks Real Estate uit Brasschaat failliet verklaard. Four Oaks was onder meer de initiatiefnemer van grote woningbouwprojecten in Edegem en Brasschaat. De laatste jaarrekening van de projectontwikkelaar sloot echter af met een tekort van ruim 2 miljoen euro, waarop Four Oaks de boeken neerlegde.

De curator stelt dat de vennootschap geen activa heeft aan gronden of gebouwen, geen geld heeft op zijn rekening en slechts één werf operationeel had. De betrokken site, aan de Donksesteenweg in Brasschaat, zal verder worden afgewerkt. Volgens de curator hebben de zaakvoerders van Four Oaks in de periode voor het faillissement blijkbaar de activa ondergebracht in andere vennootschappen.

Die vennootschappen, zoals Four Oaks Longchamp, zijn inmiddels van naam, beheerders en maatschappelijke zetel veranderd. Het het huurhuis aan de Bredabaan staat leeg. Een aantal gedupeerden, die een voorschot hadden betaald voor hun nieuwe woning, heeft zich gemeld. De curator raadt alle gedupeerden aan een advocaat te nemen. In principe kunnen ze hun geld immers terugkrijgen via de wet-Breyne, die speciaal voor dit soort gevallen is voorzien.