handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Opleiding voor energiebewuste architecten

Posted by marcho on March 18th, 2008

Hilde Crevits, Vlaams minister van energie, lanceert het project ‘Energiebewuste Architecten’. Het betreft een opleiding, in samenwerking met de twee architectenorganisaties NAV en BVA, die kandidaat-bouwers in de gelegenheid stellen architecten te vinden die ervaring hebben met deze materie of zich inzetten voor het ontwerpen van woningen met een laag energieverbruik.

Minister Crevits heeft voor een project 180.000 euro ter beschikking gesteld. Oktober, de Maand van Energiebesparing, wil de minister samen met de twee architectenorganisaties vijfhonderd architecten bekend te maken die zich actief energiebewust wensen in te zetten. Deze architecten zullen bij NAV en BVA een label kunnen krijgen op basis van toonaangevende ervaring of door het volgen van een speciaal opleidingsproject.

Er zal een cursus worden georganiseerd in elke Vlaamse provincie. In Oost-Vlaanderen zullen er twee reeksen worden gegeven, want traditioneel zijn er in die provincie meer architecten die een opleiding volgen. De architecten die het label zullen ontvangen, mogen die erkenning van hun specifieke beroepskwalificatie gedurende een tijdsperiode van twee jaar houden. (HJL)