handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

New York heeft Humphrey Bogart Place

Posted by marcho on June 27th, 2006

In New York is een huizenblok genoemd naar de beroemde Amerikaanse acteur Humphrey Bogart. De acteur bracht er een groot gedeelte van zijn jonge jaren door. Het pand, gelegen aan 245 W. 103rd Street, werd het voorbije weekend voorzien van een bronzen plakket.

Het initiatief is afkomstig van Gary Dennis, een filmliefhebber die in hetzelfde blok woont. Hij verzamelde meer dan duizend handtekeningen en kreeg daarna ook de steun van de stad. Lauren Bacall, de weduwe van Bogart, verklaarde dat de acteur het ongelooflijk zou gevonden hebben om op deze manier te worden geëerd.

Humphrey Bogart werd in 1899 geboren en won een Oscar voor zijn rol in ‘The African Queen’ (1951). Daarnaast speelde hij hoofdrollen in onder meer ‘Casablanca’ en ‘The Maltese Falcon’. De acteur overleed in 1957, amper 57 jaar oud. Hij leefde tot zijn 25ste jaar in het huizenblok, dat nu omgedoopt werd tot Humphrey Bogart Place.

Het huizenblok waar de beroemde Amerikaanse acteur Humphrey Bogart opgroeide, is dit weekeinde omgedoopt tot Humphrey Bogart Place. Tientallen fans van de filmster trotseerden de regen om de onthulling van het bronzen plakkaat aan 245 W. 103rd Street in New York te zien.
Bogarts weduwe Lauren Bacall liet weten dat de ster van films als ‘The Maltese falcon’ (1941) en ‘Casablanca’ (1942) het ongelooflijk zou hebben gevonden om op deze manier te worden geëerd.