handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Suzysite Buizingen wordt woongebied

Posted by marcho on March 15th, 2008

De intercommunale Haviland start nog dit jaar met de bouw van nieuwe woningen op de vroegere site van de Suzy-fabriek in Buizingen. Er zullen 103 woningen worden gebouwd. De Suzyfabriek werd in november 1999 door een brand vernielde. Het bedrijf verhuisde zijn activiteiten daarna over de taalgrens. De terreinen werden in 2001 overgenomen door de intercommunale Haviland.

Het duurde tot 2004 voor alle puin van de brand was geruimd. Maar dit jaar zal de eerste steen worden gelegd van zeven sociale woningen. Nadien volgen er nog eens 46 sociale huurappartementen, 25 sociale koopwoningen en 25 sociale kavels. De sociale appartementen worden verhuurd door de Huisvestingsmaatschappij Halle-Zennevallei. Twee appartementen worden ingericht voor minder-validen.

Het bouwproject zal in twee fasen verlopen. Waar de vroegere wafelbakkerij stond, komen eerst zeven huizen langs een weg die leidt naar de later te bouwen 46 sociale huurappartementen. Tussen beide fases van het project is er geen autoverkeer mogelijk omdat een niveauverschil van 3,5 meter moet worden overbrugd. Hellende vlakken voor fietsers en voetgangers worden wel aangelegd.