handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Leasinvest breidt portefeuille uit

Posted by marcho on March 22nd, 2008

Het vastgoedbedrijf Leasinvest Real Estate heeft Canal Logistics Brussels, een Brusselse logistieke site die midden volgend jaar opgeleverd wordt, gekocht. Leasinvest wil daarmee naar eigen zeggen de portefeuille verder diversifiëren. Eerder nam Leasinvest ook al de bedrijven Zebra Trading en Alm Distri over. Daardoor breidde de portefeuille van het vastgoedbedrijf zich met vier sites uit.

Canal Logistics Brussels is een site van 50.000 vierkante meter in Neder-over-Heembeek. Volgens Leasinvest gaat het om een belangrijke toekomstige opslag- en distributiesite. De verwachte reële waarde van de site zal schommelen tussen de 34 miljoen en 38 miljoen euro. De definitieve koopprijs wordt bepaald op basis van de huursituatie die dan geldt. Het bedrijf verwacht dat de reële waarde van de portefeuille na de aankoop van Canal Logistics zal stijgen van 468,2 miljoen euro tot ongeveer 506 miljoen euro.

Leaseinvest nam eerder ook de bedrijven Zebra Trading en Alm Distri over. Daardoor wordt de portefeuille uitgebreid met vier sites. Het gaat om drie opslagruimten en een winkelpand. Door de overname van Zebra lijft Leasinvest een opslag- en distributiecentrum van bijna 28.000 vierkante meter in Wommelgem, een magazijn in Meer en een winkelpand in Merksem. Van Alm Distri verwerft Leasinvest een opslagmagazijn, eveneens in Meer.