handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Winst HIB-huurinkomsten 23,7 procent hoger

Posted by marcho on March 17th, 2008

Vastgoedbevak Home Invest Belgium (HIB), gespecialiseerd in residentieel vastgoed, heeft het voorbije jaar op zijn huurinkomsten een winst gerealiseerd van 5 miljoen euro. Dat is 23,7 procent meer dan het jaar voordien. Het nettoresultaat daalde echter van 9,7 miljoen euro naar 8,6 miljoen euro. Eind vorig jaar omvatte de vastgoedportefeuille van HIB een totale oppervlakte van ongeveer 93.000 vierkante meter, hoofdzakelijk in Brussel.

Dat totale HIB-portefeuille heeft een reële waarde van bijna 160 miljoen dollar. Het bedrijf kwam het voorbije jaar aan een gemiddelde bezettingsgraad van 96,99 procent. Het jaar voordien was dat 96,77 procent. De winstgroei is vooral te danken aan de uitbreiding van de portefeuille. Daardoor gingen de totale huurinkomsten met ongeveer 15 procent omhoog tot 10,3 miljoen euro.

Home Invest Belgium zal van de gestegen waarde van zijn gebouwen gebruik maken om een aantal kleinere en niet-strategische gebouwen van de hand te doen. Zo werd een gebouw met twintig appartementen in Wilrijk van de hand gedaan. Home Invest verkoopt de appartementen per stuk. Daardoor verhoogt volgens de HIB de meerwaarde dit op het gebouw kan worden geboekt. Die meerwaarde bedroeg 0,5 miljoen.