handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Kantoren worden woningen

Posted by marcho on November 29th, 2007

In het Brusselse gewest bevinden zich een groot aantal leegstaande kantoren. Uit een studie van het Onderzoeksbureau in Ruimtelijke Ordening blijkt nu dat heel wat van die ongebruikte kantoorruimtes kunnen omgebouwd worden tot woonruimtes. Momenteel werden al zestig kantoorgebouwen omgevormd tot appartementsgebouwen.

Toch zal de komende jaren meer kantoorruimte bijgebouwd worden. Daarom is het belangrijk de lege ruimte te benutten. Veel van de leegstaande kantoorgebouwen zouden verouderd zijn om nog als werkplaats dienst te doen.

Van de onderzocht kantoorgebouwen zouden 121 buildings geschikt zijn om tot woonruimte om te bouwen. Als dat gebeurt, komen er zo’n 3.200 woningen bij in Brussel. Vooral aan de Louizalaan en aan de noordelijke grens van Elsene wordt dan nieuwe woonruimte voorzien. De gebouwen in de Europese wijk lenen zich minder voor verbouwingen. (LD)