handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Leasinvest blijft focussen op Belux-markt

Posted by marcho on March 7th, 2008

Vastgoedbevak Leasinvest Real Estate heeft over de eerste helft van zijn boekjaar een nettowinst geboekt van 15,5 miljoen euro. Dat is minder dan tijdens dezelfde periode het jaar voordien, toen een nettowinst van 18 miljoen euro werd gerealiseerd, maar Leasinvest verkocht in het eerste kwartaal het Luxemburgse kantoorgebouw Aubépines. Daardoor daalde de waarde van de vastgoedportefeuille met ruim 4 miljoen euro tot 441,1 miljoen euro.

Dankzij een aantal projectontwikkelingen bleef de portefeuillewaarde stabiel. Ook de bezettingsgraad bleef stabiel op 97,74 procent. Leasinvest beheert 49 gebouwen waarvan 38 in België en 11 in Luxemburg. De vastgoedportefeuille van Leasinvest Real Estate zal zich naar eigen zeggen blijven focussen op een verdere uitbreiding van haar vastgoed in deze regio’s, zowel in kantoren, logistiek als retail.

Voor het volledige boekjaar mikt de bevak op een even goed resultaat als in het vorige boekjaar. Dat zou mede het gevolg zijn van de gerealiseerde meerwaarde op de verkoop van het Aubépines-gebouw in Luxemburg en de verwachte herwaarderingsmeerwaarde in het tweede semester op de voltooiing van de renovatie en uitbreiding van het CFM-gebouwencomplex, eveneens in Luxemburg.