handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Atenor investeert in Centraal-Europa

Posted by marcho on March 8th, 2008

Vastgoedontwikkelaar Atenor mikt verder op de Centraal-Europese markt. In Hongarije en Roemenië worden projecten opgestart voor in totaal 90.000 vierkante meter. De twee dossiers vormen meteen 28 procent van de Atenor-projecten waar op dit ogenblik aan gewerkt wordt. De aankoop van beide sites zou nog dit jaar moeten afgerond worden. Nieuwe projecten in Centraal-Europe worden niet uitgesloten.

Atenor heeft nu tien projecten lopen met een totale oppervlakte van 300.000 vierkante meter. Het jaar voordien had de vastgoedontwikkelaar zes projecten met een totale oppervlakte van 175.000 vierkante meter. Dit jaar verdwijnt het Pixel-project in Luxemburg uit de portefeuille, maar zal vervangen worden. Op termijn sluit Atenor zelfs niet uit te groeien tot twaalf of vijftien projecten.

In de Roemeense hoofdstad Boekarest wordt een terrein gekocht in de nieuwe zakenwijk Pipera. Daar komt een complex van kantoorgebouwen en winkels met een bovengrondse oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante meter. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest wil Atenor een terrein verwerven langs de Vaci Ut, een belangrijke verkeersader met winkels en kantoren in het noorden van de stad. Daar moet een kantorencomplex van 30.000 vierkante meter komen.