handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Inbraakbeveiliging van A tot Z

Posted by marcho on December 17th, 2007

Het magazine ‘Casa – ik ga bouwen’ bracht een handige pocket uit met anti-inbraaktips. Elke bezoeker van Batibouw krijgt zo’n pocket mee naar huis. Met het boekje geeft ‘Casa’ een nieuw instrument in handen voor bouwers en verbouwers. Bij elke uitgave van het magazine zal een pocket zitten met een volledig en onafhankelijk, niet-commercieel overzicht met alle informatie rond één bepaald thema. Het eerste nummer zal tips bevat over inbraakbeveiliging bij privé-woningen.

In België vinden jaarlijks zo’n 80.000 inbraken of pogingen tot inbraak plaats. Dat is één om de 6.5 minuten. Slachtoffers vinden geforceerde ramen en deuren terug, zijn waardevolle bezittingen kwijt en klagen over een inbreuk op de privacy. De meeste inbraken zouden gepleegd worden door amateurdieven en zijn met enkele eenvoudige tips te weren.

In de gids staan cijfers en feiten, worden daderprofielen geschetst en staan vooral tips om inbraken te voorkomen. Ingesloten zit een vragenlijst, waarmee de lezer zelf zijn risico’s kan inschatten. Daarnaast zijn er ook nuttige adressen, een lexicon en is er ruimte voor eigen notities voorzien. Het magazine en de gids zijn verkrijgbaar in de betere dagbladhandel. En op Batibouw. (LD)