handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Batibouw lokt 350.000 bezoekers

Posted by marcho on March 11th, 2008

Ongeveer 350.000 mensen hebben dit jaar een bezoek gebracht aan de bouw- en verbouwbeurs Batibouw op de Heizel in Brussel. Dat is iets minder dan vorig jaar, toen de beurs 361.644 geïnteresseerden lokte. De organisatoren zeggen tevreden te zijn met de hoge opkomst. Zij hadden dit jaar gerekend op 300.000 tot 350.000 bezoekers. Vooral tijdens het slotweekend was het zeer druk op de beurs.

Tijdens de beurs werden de Belgische baggerbedrijven Deme en Jan De Nul door de organisatoren bekroond met de ‘International Award’ voor hun internationale uitstraling. Beursorganisator Fisa stelt dat baggeraars Deme en Jan De Nul actief zijn op vijf continenten en de Belgische know-how al jaren internationaal uitdragen. Bij de innovatieve producten gingen de prijzen naar Inter-Beton en Renson.

De ‘Architecture Awards’ gingen naar het Detroitgebouw van bOb Van Reeth in Amsterdam, een nieuwbouwwoning van Sculp Architectes in de Antwerpse Huikstraat en architect Bruno Albert voor zijn project in de stadswijk Mosaeforum in Maastricht. Bij het cultureel erfgoed ging de prijs naar de renovatie van de Bozar in Brussel. Wegenbouwer Marcel Nijs uit Turnhout en villabouwer Kijk en Bouw uit Menen werden gelauwerd als snelst groeiende bedrijven.