handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Waals logistiek vastgoed haalt goed rendement

Posted by marcho on March 12th, 2008

In Wallonië is bijna één miljoen vierkante meter beschikbaar voor investeringen in industrieel vastgoed. Dat blijkt uit een rapport van het immobiliënbedrijf Immoquest. Bovendien worden er volgens het rapport rendementen gehaald die vergelijkbaar zijn met de beste logistieke zones in de rest van België. Maar Immoquest stelt dat de Waalse subsidiëringspolitiek een rem zet op de ontwikkelingen, terwijl er ook een tekort zou zijn aan kwaliteitsgebouwen.

Het voorbije jaar zouden in Wallonië voor 170 miljoen euro investeringen zijn gebeurd in industrieel vastgoed. Bovendien zouden belangrijke institutionele investeerders grote belangstelling tonen in de Waalse vastgoedmarkt. De realisaties tonen volgens Immoquest aan dat de wil van de politieke overheden, de intercommunales en de privésector om de logistiek te ontwikkelen als prioriteit voor de economische herontwikkeling, zijn vruchten afwerpt.

Wel betreurt Immoquest het dat Wallonië geen steun geeft voor huurprojecten, maar alleen voor het aankopen van terreinen subsdies voorziet. Maar er stelt zich daarbij volgens het rapport een probleem om terreinen te vinden die door de bedrijven aangekocht kunnen worden. Daarnaast is er volgens Immoquest in Wallonië ook een tekort aan kwaliteitsgebouwen.