handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Banimmo overtreft verwachtingen prospectus

Posted by marcho on March 2nd, 2008

De vastgoedgroep Banimmo heeft het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 22,73 miljoen euro. Het jaar voordien werd een nettowinst van 22,76 miljoen euro opgetekend. Het zijn de eerste jaarresultaten sinds de beursgang vorige zomer. Het cijfer is hoger dan wat in de prospectus werd vooropgesteld. De groep haalt haar inkomsten zowel uit de verhuur als verkoop van gerenoveerde gebouwen.

Zo leverde de verkoop van het belang in de Brouckèretoren Banimmo een winst op van 9,5 miljoen euro. Later kwam daar de verkoop bij van een gebouw in het Luxemburgse Capellen, goed voor een meerwaarde van 9,71 miljoen euro. Door deze verkopen daalden de huurinkomsten van de vastgoedgroep wel tot 10,9 miljoen euro. Het jaar voordien was dat nog 16,7 miljoen euro.

Banimmo is ook actief in conferentiecentra. Dat gebeurt in samenwerking met de Amerikaanse groep Dolce. Banimmo kocht Dolce Chantilly in Frankrijk en opende eerder dit jaar ook het Brusselse Dolce La Hulpe. Eenenvijftig procent van de twee centra werd verkocht aan privé-investeerders. Die verkoop leverde Banimmo een meerwaarde op van 2,7 miljoen euro.