handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

NAI regristreert recordaantal bezoekers

Posted by marcho on January 11th, 2008

Het voorbije jaar heet het Nederlands Architectuurinstituut (NAI) 148.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat is een nieuw record in de geschiedenis van het instituut. De groei is vooral te danken aan de succesvolle overzichtstentoonstelling over Le Corbusier. Bovendien leidden ‘Rotterdam 2007 – City of Architecture’ en de ‘Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam’ tot veel extra bezoekers.

Het NAI stelt ook in de toekomst een actieve rol te willen blijven spelen binnen de ontwikkeling van de architectuur als vakmatige discipline, als cultuurdrager en als economische activiteit. Het NAI moet volgens directeur Ole Bouman een huis van de architectuur worden, waar iedereen die een rol speelt in de inrichting van Nederland en het betrokken publiek zich graag laat zien.

Het nieuwe NAI-seizoen gaat van start tijdens de Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 1 maart. Dan wordt ‘Happening’, een serie evenementen over het leven in de stad, voorgesteld De evenementen, variërend van concerten, theatervoorstellingen en interactieve videoprojecties tot een restaurant, vinden plaats in en om een architectuurinstallatie, die door architect Wiel Arets speciaal voor het NAI is ontworpen.

Rond de Olympische Zomerspelen in Peking presenteert het NAI de tentoonstelling ‘Olympische Odyssee’ over het uitzicht van Nederland als het in 2028 de Olympische Spelen zou organiseren.