handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

WDP investeert in Nederlands logistiek centrum

Posted by marcho on November 21st, 2007

De logistieke vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) koopt in het Nederlandse Venlo een terrein van 50.000 vierkante meter. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt naar aanleiding van de voorstelling van zijn kwartaalcijfers. Venlo is de logistieke hotspot van Nederland, vlakbij het drielandenpunt Nederland-Belgie-Duitsland. WDP zal de site saneren en er tegen eind volgend jaar een logistiek centrum van 28.000 vierkante meter bouwen.

De totale kostprijs van het project wordt geraamd op 19 miljoen euro. In Nijvel verwerft WDP een te renoveren gebouw van 10.000 vierkante meter uit een faling. WDP betaalt hiervoor 3 miljoen euro. De vastgoedbevak zal het semi-industriele gebouw tegen midden volgend jaar renoveren en vervolgens verhuren. WDP heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst van 43,3 miljoen euro gerealiseerd, tegenover 23,8 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar.

WDP) koopt in het Europark Zuid II in Sint-Niklaas een terrein van 180.000 vierkante meter. Met de transactie is een bedrag van 19,5 miljoen euro gemoeid. Met deze aankoop verdubbelt WDP zijn huidige grondreserves in België. De kostprijs voor de volledige ontwikkeling van de site wordt door WDP geraamd op 55 miljoen euro. Het bedrijf zegt al met diverse potentiële verhuurders in concrete bespreking te zijn.

WDP heeft in België nu ongeveer 300.000 vierkante meter grondreserves, verdeeld over sites in Courcelles, Genk, Sint-Niklaas en Zele. De vastgoedbevak heeft ook een voorverhuringsakkoord gesloten voor het project op de Femont-site langs de A12 in Willebroek. De toekomstige huurder daarvan is de Belgische logistieke groep Distrilog.