handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Atenor wil inspelen op hst-succes

Posted by marcho on November 20th, 2007

De vastgoedontwikkelaar Atenor heeft beslist om vlakbij het Zuidstation in Brussel een terrein van 2.300 vierkante meter aan te kopen. Daarmee wil Atenor inspelen op de interesse voor de hogsnelheidstreinen. Volgens Atenor hebben de stations voor hogesnelheidstreinen in verschillende Europese steden een ontwikkelingspool gevormd en bieden ze voor een stad een gedroomde plaats om zijn ambities uit te werken.

Ook Brussel moet volgens Atenor ten volle het potentieel van het HST-station benutten. Het bewuste terrein ligt aan de Blérotstraat in Anderlecht, tegenover het Hortaplein en vlakbij het Zuidstation, waar ook de hogesnelheidstreinen een eigen hub hebben. Atenor sloot voor zijn project een ontwerpakkoord met Eurostation en Euro Immo Star, de huidige eigenaars van de site.

Daarnaast werd bekend dat Atenor met de residentiële vastgoedbevak Aedifica een princiepsakkoord heeft gesloten voor de verkoop van een gepland appartementscomplex langs de Leuvensesteenweg in Brussel. De oplevering van het gebouw is voorzien voor einde 2010. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 14,1 miljoen euro. Het complex omvat 75 studio’s en appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen.

Het gebouw vormt een onderdeel van een veel groter project.Vastgoedpromotor Atenor plant er immers de bouw van 5 appartementscomplexen met in totaal 289 woongelegenheden, goed voor 27.000 vierkante meter. Beide partijen benadrukken dat de overeenkomst afhankelijk is van het verkrijgen van de nodige milieu- en stedenbouwkundige vergunningen.