handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Taks op tweede verblijf komt er door

Posted by marcho on November 9th, 2007

In West-Vlaanderen heeft de provincieraad de begroting voor het komende jaar goedgekeurd. Het meest omstreden punt in die begroting, de belasting op tweede verblijven, werd ook aanvaard. Over de gehele provincie zijn er ongeveer 80.000 tweede verblijven. Daarvoor moeten de eigenaars vanaf begin 2008 nu jaarlijks 100 euro betalen.

De belasting op tweede verblijven kende de afgelopen maanden veel tegenstand. De kustburgemeesters waren tegen uit vrees een deel vakantiegangers te verliezen. Toch hield het provinciebestuur voet bij stuk en noemt de belasting aanvaardbaar. De provincie vermeldt daarbij haar investeringen aan de kust.

De gemeenteraad van De Haan keurde ook juist een taks op tweede verblijven goed., tezamen met andere belastingsverhogingen. Volgens de oppositie van De Haan is dit een hypocriete daad. De gemeenteraad protesteerde immers zelf tegen de belasting die de provincieraad uiteindelijk doorvoerde en kiest er nu voor zelf een soortgelijke belasting te heffen. (LD)