handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Bouw Diener-torens gestart

Posted by marcho on September 4th, 2007

Aan het Antwerpse Kattendijkdok is gestart met de bouw van de eerste twee torens. In de lente van 2009 moeten op het Eilandje twee spiegelglazen woonblokken komen. Tegen 2013 moeten er daar nog eens zes bijkomen. De eerste twee torens zijn kopieën van elkaar en zijn ontworpen door de Baselse architect Roger Diener. Op dit ogenblik zijn al dertig procent van de appartementen in de betrokken torens verkocht.

Ook de volgende vier torens zijn telkens tweelingen, respectievelijk ontworpen door de Londense architect David Chipperfield en het Zürichse architectenduo Annette Gigon en Mike Guyer. De twee middelste torens zullen vermoedelijk bestemd worden voor de vestiging van een hotel en kantoren. Voor een appartement van zeventig vierkante meter met één slaapkamer wordt een prijs van 175.000 euro gevraagd.

De bouw van de luxueuze torens maakt deel uit van een bredere opwaardering van het Eilandje. De wijk krijgt een groene zone en probeert winkels en restaurantjes aan te trekken. De start van de werkzaamheden moet volgens de projectleiders vertrouwen geven aan de eigenaars en aan eventuele geïnteresseerden. “Nu kunnen we echt bewijzen dat het project ook effectief tot stand zal komen,” luidt het.