handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Retail Estates breidt portefeuille uit

Posted by marcho on April 8th, 2007

De vastgoedbevak Retail Estates, gespecialiseerd in baanwinkels, neemt drie grote winkelpanden over voor een bedrag van 10,5 miljoen euro. Het gaat om winkels die verhuurd worden aan speelgoedwinkel Fun en schoenenzaak Muys in Antwerpen, Gent en Ninove. De drie winkels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 10.834 vierkante meter.

De winkels leveren Retail Estates jaarlijks 657.000 euro huur op, wat een rendement van 6,28 procent betekent. De locatie van de Fun-winkel langs de Bredabaan in Merksem wordt beschouwd als één van de topsites op het gebied van baanwinkels. Dat heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van een groot aantal winkels uit het duurdere marktsegment.

Retail Estates neemt ook twee Muys-winkelpanden over van Brantano. De schoenenverkoper heeft vier Muys-winkels in portefeuille, alle vier in Oost-Vlaanderen. Brantano had het vastgoed van twee winkels in eigendom. Die werden nu overgeheveld naar Retail Estates. Muys richt zich tot een hoger marktsegment dan Brantano. Klanten vinden er meer kledij en merkproducten dan in een Brantano-winkel.