handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Antwerps filiaal voor 4K Decor

Posted by marcho on April 8th, 2007

De Turkse doe-het-zelfketen 4K Decor opent in de Antwerpse Abdijstraat een nieuw filiaal. Eerder al waren er vier vestigingen in Schaarbeek. Voor het eerst opent de keten, die 18 jaar geleden opgestart werd door vier broers, nu een filiaal buiten het Brusselse. In het najaar zal 4K Decor in Waterschei een tweede Vlaams filiaal openen. (MH)

De uitbaters stellen bewust gekozen te hebben voor een dynamische winkelstraat en zich niet alleen tot migranten, maar tot alle winkelende mensen te willen richten. Er werd in het Antwerpse op verschillende locaties gezocht, onder meer op locaties aan de Bredabaan. Maar uiteindelijk werd gekozen voor de Abdijstraat omwille van een geschikte mix tussen allochtone en autochtone winkels.

Volgens 4K Decor gaan migranten van de derde generatie graag shoppen in winkels waar Arabisch gesproken wordt, maar stappen ze even graag een moderne winkelketen binnen. De keten zegt echter uitdrukkelijk zich niet alleen te richten op allochtone klanten, maar wel op het brede winkelende publiek.