handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Groot bouwproject in Duna Dourada

Posted by marcho on January 13th, 2008

Het Spaanse concern Grupo Sanchez wil de volgende tien jaar een toeristencomplex uitbouwen in het Braziliaanse natuurgebied Duna Dourada. Het gaat om een recreatie- en vakantieoord met 35.000 huizen. Met het project is een investering gemoeid van ongeveer 2,6 miljoen euro. Het ministerie van openbare werken van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte vreest echter voor zware milieugevolgen.

Het project wordt gesteund door de Spaanse filmster Antonio Banderas en de Braziliaanse voetballer Ronaldo. Op het terrein van 2.200 hectare niet alleen 35.000 woningen, maar onder meer ook golfbanen, zwembaden en een voetbalschool van Ronaldo komen. De Braziliaanse regering heeft zijn goedkeuring al gegeven. Het officiële startsein werd gegeven door de Braziliaanse president Lula da Silva, Banderas en diens echtgenote Melanie Griffith.

Het ministerie van openbare werken van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte slaat echter alarm. Er wordt opgemerkt dat het project een zeer grote bedreiging dreigt te worden voor de flora en fauna van het natuurgebied Duna Dourada. Volgens de Braziliaanse overheid zal het project echter ruim honderdduizend banen opleveren, vooral in de horeca-sector en de bouwindustrie.