handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Home Invest vergroot portefeuille met kwart

Posted by marcho on November 15th, 2007

Home Invest Belgium, gespecialiseerd in residentieel vastgoed, heeft met V.O.P. een akkoord bereikt voor de overname van een vastgoedportefeuille ter waarde van 38,4 miljoen euro. Het gaat om 206 appartementen en 9 ruimtes bestemd voor kantoren of winkels in Elsene en Schaarbeek. Het is opvallend dat de gebouwen zich in het Brusselse bevinden. Home Invest had aangegeven meer in Vlaanderen te zullen kopen.

Maar volgens algemeen directeur Xavier Mertens zijn transacties met vastgoed een kwestie van opportuniteit. De strategie van Home Invest Belgium is volgens hem niet gewijzigd. Home Invest betaalt de transacties in twee delen. Voor de bestaande gebouwen uit de portefeuille zal de bevak voor 25 miljoen euro tot 30 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven. Het restbedrag, dat de kostprijs voor nieuwbouwwerken moet dekken, wordt via schulden betaald.

Dankzij de aankoop vergroot Home Invest zijn portefeuille met ongeveer een kwart tot boven 200 miljoen euro. De bevak realiseert op de aankoop een bruto aanvangsrendement van 5,8 tot 6 procent. Dat is volgens Home Invest normaal in de huidige markt. De transactie zou begin volgend jaar afgerond zijn. Het project in Elsene wordt in vier fases opgeleverd tussen het eerste kwartaal van 2008 en het tweede kwartaal van 2009.