handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Archive for the 'afvalverwerking' Category

Peking kampt met wc-pottencrisis

Posted by marcho on 19th March 2008

De organisatoren van de Olympische Spelen in Peking, tijdens de zomer van dit jaar, hebben een groot probleem bij het aanschaffen van wc-potten. In de planning van de Olympische Spelen werden duizenden wc-potten van westerse oorsprong voorzien. De organisatie is er geen voorstander van de Aziatische versie, beter gekend als de Franse hurktoiletten, te installeren. Maar de levering zou problematische kunnen worden.

Yao Hui, lid van het Olympisch organisatiecomité, zegde in een interview met de Britse omroep BBC dat de meeste Chinezen gewend zijn aan hurktoiletten, maar hij gaf toe ook in te zien dat er rekening moet gehouden worden met de massale opkomst van westerlingen, die een grote belangstelling hebben door deze Olympische spelen, maar een toilet-bril verkiezen boven het Franse toilet.

Het probleem is echter dat de Olympische Spelen reeds in augustus plaats hebben en de vraag is of de fabricanten van het gekende klassieke zittoilet tijdig kunnen toeleveren. Daar het aantal fabricanten van dit soort arikel eerder schaars is, moet men de productie drastisch verhogen. Maar dan stelt zich weer de vraag of er gezorgd kan worden voor een tijdige toelevering. De toiletten moeten immers ook nog worden geïnstalleerd. (HJL)

Posted in afvalverwerking | No Comments »