handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Aftellen voor bouw Storms’ Harbour

Posted by marcho on September 7th, 2007

Begin volgend jaar start een projectontwikkelaar in Nieuwpoort met de bouw van een luxueus bouwproject ter hoogte van de oude jachthaven. Het vastgoedproject Storms’ Harbour is gesitueerd tussen de oude jachthaven en de Albert I-laan. Er komen 169 appartementen en twaalf handelszaken. Bovendien komt er een maritiem park en wordt de haven zelf uitgebreid. Er wordt gewerkt met een richtprijs van 4.000 euro per vierkante meter.

De prijzen van een appartement variëren tussen 280.000 euro en 720.000 euro. Op de winkels is een vraagprijs van 1 miljoen euro geplakt. Met dit project is een totale investering gemoeid van 60 miljoen euro,” aldus Geert Vanderbruggen, architect van Storms’ Harbour. “De mensen zullen amper tien meter van het water wonen. Dat is een unieke ligging. Alle gebouwen zullen een exclusief uitzicht delen over de jachthaven en het maritiem park.”

Het concept is volgens de architect geïnspireerd door gelijkaardige havenlocaties in Engeland en aan de Amerikaanse oostkust. “Deze New England-stijl is uniek in Nieuwpoort,” merkte hij nog op. “Met slechts drie bouwlagen zorgen we bovendien voor een echte trendbreuk in de regio.” De werken zullen in totaal een viertal jaar duren. De jachthaven wordt uitgebreid met zeshonderd ligplaatsen, waardoor ze meteen de grootste van Europa zou worden.