handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

T-Palm toont energievriendelijke woning op Batibouw

Posted by marcho on February 13th, 2008

T.Palm differentieert zich al geruime tijd van de collega’s in zijn marktsegment met een uiterst performant lastenboek inzake energiebesparing. Tijdens Batibouw 2008 gaat het bouwbedrijf nog een stapje verder en stelt de kandidaat-bouwers een addendum bij het lastenboek voor om van de woning een lage energiewoning te maken.

Zo voorziet het addendum in mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning, muurisolatie van 10 cm, dakisolatie van 20 cm, een goede vloerisolatie en een doorgedreven luchtdichte constructie. Het bedrijf investeerde zelfs in een machine om de luchtdichtheid van zijn gebouwen te testen.

T.Palm maakt zich overigens sterk dat een energievriendelijke woning van T.Palm heel wat voordelen biedt, te beginnen bij een energieverbruik voor verwarming dat daalt met meer dan 60%. Dat betekent een jaarlijkse besparing van rond de 1500 liter stookolie. Bovendien betekend dit een financiële besparingen op lange termijn. En natuurlijk is er ook een beperking van de CO2-uitstoot in de atmosfeer.