handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Marino Keulen wint Gouden Baksteen

Posted by marcho on February 12th, 2008

Bouwunie, de bij Unizo aangesloten Unie van het KMO-bouwbedrijf, en NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, reiken de Gouden Baksteen uit aan Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering Marino Keulen. De Gouden Baksteen, een initiatief van Bouwunie en NAV, bekroont elk jaar een verdienstelijke politieke persoonlijkheid omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers.

Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, wint de Gouden Baksteen omwille van zijn palmares aan realisaties en plannen in het voor de bouwsector belangrijke domein “wonen”, en dit sinds midden 2003. Minister Keulen heeft serieuze inspanningen geleverd om het aanbod van sociale woningen te vergroten. Tussen 2002 en 2006 breidde het patrimonium van de sociale huisvestings-maatschappijen uit met meer dan 5%.

Nooit eerder werd zoveel geïnvesteerd. Voor 2008 voorziet de minister 400 miljoen euro voor nieuwbouw (3.000 woningen) en renovatie (6.000 woningen). De minister heeft het daarnaast ook mogelijk gemaakt om de privé-sector te betrekken in de sociale woningbouw, waardoor er een extra aanbod van sociale woningen wordt gecreëerd. De minister wil nog dit jaar een woonbevak lanceren, als financieel instrument om geld op te halen bij investeerders waarmee extra woningen kunnen worden gebouwd.