handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Ingenieuze meubels op Beurs in Wonen

Posted by marcho on February 4th, 2008

Meubels moeten omvormbaar zijn, moduleerbaar, inklapbaar, op wieltjes, plooibaar, stapelbaar, combineerbaar, demonteerbaar, licht en compact. De slaaphoek wordt afgesloten door een kamerscherm, de werktafel wordt in een kast opgeborgen, rekken worden in een handomdraai opgezet. De kleerkast wordt vervangen door wandhaken, de logeerbank door een stapelbed en krukjes gaan als wasmand dienen.

Vanuit designoogpunt wordt ingezet op horizontale, zuivere lijnen en helderheid, in het bijzonder wat huishoudtoestellen betreft. Op de muren treffen we, na een jarenlange dominantie van rustgevende tinten of zelfs pastelkleuren, opnieuw levendige, opvallende kleuren aan. De terugkeer van kleur vinden we in het hele huis terug, ook bij de accessoires en huishoudapparatuur, die verkrijgbaar zijn in een hele reeks “design”-kleuren. Er is één constante in al deze innovaties: het streven naar comfort en functionaliteit.

Verplaatsbare meubelen zijn heel gemakkelijk te vervoeren en handig in het gebruik, met essentiële vormen en levendige kleuren. Kortom, fun en energie in overvloed voor producten die duidelijk bestemd zijn voor de jeugd.

De beurs in Wonen:
Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 februari 2008