handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

2007 was goed jaar voor bouwsector ondanks terugval

Posted by marcho on January 29th, 2008

Ondanks een terugval van de groei tot 3,5 procent na het recordjaar 2006 (+9 procent), is 2007 voor de Belgische bouwsector een erg goed jaar geweest. Dat heeft de Confederatie Bouw dinsdag gezegd.

Vooral de niet-woningbouw deed het vorig jaar uitstekend: er werd 20 procent meer volume aan bedrijfsgebouwen vergund. De burgerlijke bouwkunde (wegen en dergelijke) deed beter dan verwacht. De sector woningbouw kende de verwachte terugval, met 10 procent minder vergunningen voor nieuwbouw in de eerste negen maanden van 2007. De renovatie van woningen ging 6 procent achteruit. De Confederatie Bouw verwacht dat de groei van de bouwsector in 2008 ongeveer 1,5 procent zal bedragen en voor het eerst in 5 jaar onder de groei van de hele Belgische economie zal duiken.

De Confederatie benadrukt dat er nog steeds een groei is en spreekt van gunstige vooruitzichten. Zo zijn de orderboekjes van de aannemers voor bijna 6 maanden gevuld en bevindt het aantal werknemers in de sector zich op het hoogste niveau in de voorbije 30 jaar.