handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Prijzen van vastgoed in stadskernen stijgen enorm

Posted by marcho on January 22nd, 2008

De vraag naar appartementen binnen stadskernen neemt toe, zo blijkt uit een studie van het Antwerpse onderzoeksbureau Stadim. Daardoor stijgt ook de vastgoedprijs in verschillende steden. In tien jaar tijd is de verkoopprijs van appartementen in een aantal Belgische steden verdubbeld, zo blijkt uit de studie.

Momenteel is Oostende de duurste stadskern om te wonen in België, de prijs van een appartement bedraagt er gemiddeld 213.000 euro. Dat is 121 procent meer dan in 1998, de prijs is m.a.w. meer dan verdubbeld. Op de tweede plaats komt Brugge, met een referentieprijs van 210.000 euro per appartement en een verdubbeling in tien jaar tijd. Brussel staat op de derde plaats met 205.000 euro voor een appartement en een prijsstijging van liefst 138 procent.

Voor eengezinswoningen is de prijsstijging nog groter. Brussel ligt hier op kop, met 405.000 euro voor een gemiddeld huis, een stijging van 188 procent ten opzichte van 1998. Op de tweede plaats komen Leuven en Aarlen, met een gemiddelde woningprijs van respectievelijk 287.000 en 265.000 euro.