handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Bouw & Reno bekijkt duurzaam wonen

Posted by marcho on January 14th, 2008

Nog tot 20 januari loopt in de Antwerp Expo de beurs ‘Bouw & Reno’. Daarbij ligt dit jaar de nadruk op duurzaam bouwen. Daarbij komt onder meer de vraag aan bod of zonnepanelen in België zinvol zijn en welke premies voorzien zijn voor een duurzaam huis. In totaal nemen 250 exposanten deel aan de beurs. Daarnaast komen ook de nieuwste trends in renovatie, innovatieve domotica en verwarming- en ventilatiesystemen aan bod.

“Onder het motto ‘Energize Your House’ ontdekt de aspirant bouwer of verbouwer hoe hij zuiniger en intelligenter omspringt met energie,” aldus de organisatoren. “Tijdens de beurs komt uitgebreid aan bod hoe kleine ingrepen toch duurzame en besparende gevolgen kunnen hebben.” Voor een antwoord op dergelijke vragen kunnen de bezoekers terecht in de Energiezone in Hal Vier.

Partners van het project ‘Energize Your House’ zijn onder meer het Vlaamse Energieagentschap, het EcoHuis Antwerpen, EPB 2006 Werkgroep, Infrax, Kamp C, Woonwijzer, Antwerpse Woonstad, Alboda en Passiefhuis-Platform antwoord op al uw vragen. Het PassiefhuisPlatform verzorgt een energietentoonstelling waar men concreet ziet hoe men energiezuinig bouwt en wat bouwen in de passiefhuisstandaard betekent.