handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Boom werkt aan openlucht winkelpark

Posted by marcho on December 16th, 2007

Het gemeentebestuur van Boom heeft de plannen voor het winkelpark De Klamp langs de A12 bekend gemaakt. Er zal plaats zijn voor winkels, kantoren en woningen. Het winkelpark krijgt volgens Patrick Marnef, de burgemeester van Boom, een heel origineel concept. Onder meer in winkelvolumes is er een duidelijk verschil met andere projecten. De winkels zouden in 2010 hun deuren kunnen openen.

Op dezelfde oppervlakte waar in De Klamp vijf units gepland zijn, liggen volgens Conix Architects, de ontwikkelaar van De Klamp, in het Wijnegem Shopping Center vijftig winkelfilialen. De ruimtes binnen De Klamp zijn volgens het architectenbureau te vergelijken met de grotere baanwinkels. Er wordt ook gezorgd voor de nodige groenvoorzieningen. Op de daken van de winkels wordt een park aangelegd.

De Klamp heeft verschillende functies. Naast een winkelruimte van 40.000 vierkante meter is er een oppervlakte van 5.000 vierkante meter gereserveerd voor kantoren en 3.000 vierkante meter voor woningen en een vrijetijdsfunctie. Het is nog niet duidelijk welke winkels zich zullen vestigen in De Klamp. Hiervoor moeten de ontwikkelaars het ambitieuze masterplan afwachten.