handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Mogelijk concertzaal voor Kessel-Lo

Posted by marcho on December 9th, 2007

Projectontwikkelaar CIP onderzoekt de bouw van een concertzaal, annex congresgebouw, binnen het project Kop van Kessel-Lo. Het gebouw zou in de plaats komen van de aanvankelijk geplande bioscoop achter het station. De nieuwe plannen zijn een initiatief van de Leuvense Cultuurkoepel, die aanvoert dat Leuven al langer nood heeft aan een goede concertzaal voor grotere muziek- en theaterproducties.

De Leuvense Cultuurkoepel stapte met zijn plannen naar de projectontwikkelaar. CIP stelt al een aantal businessplannen laten opstellen te hebben die aangeven dat een combinatie van muziek en congres in Leuven haalbaar is. Tegelijkertijd stelt de projectontwikkelaar dat het stadsbestuur niet alleen kan opdraaien voor de kosten. Daarom wordt aangestuurd op een privaat-publieke samenwerking.

Volgens CIP heeft een Londense investeringsfirma al interesse getoond, maar behoort ook een soort van investeerdersclub met Leuvense bedrijven, die gebruik zouden kunnen maken van de congresinfrastructuur, tot de mogelijkheden. Bij CIP wordt bevestigd dat er enige tijd geleden een voorstel kwam om een concertzaal onder te brengen in de ruimte die voorzien was voor een bioscoopcomplex.

Die optie wordt volgens CIP op dit ogenblik bekeken. Er wordt in ieder geval vastgehouden aan het plan om naast de aanvankelijke geplande bioscoop een luxehotel te vestigen. Tot voor kort werd overwogen om de vrijgekomen ruimte van het bioscoopcomplex, na het afhaken van Kinepolis, te gebruiken om er woningen te bouwen. Een definitieve beslissing is echter nog niet genomen.