handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Vertraging voor nieuwbouw Profruco

Posted by marcho on December 8th, 2007

De bouw van een nieuwe fruitveiling in Vrasene loopt serieuze vertraging op. De werken werden immers drie maanden stilgelegd omdat er op het terrein archeologische vondsten werden gedaan. Fruitveiling Profruco had gehoopt de nieuwbouw langs de Provinciale in Vrasene rond de jaarwisseling te kunnen betrekken. Maar die timing blijkt niet realistisch te zijn.

De Archeologische Dienst ontdekte op de site onder meer een grafcirkel van wel 3.400 jaar oud. Het ging om een ronde gracht met een diameter van 27 meter. Op een andere plek vonden de archeologen sporen van een boerenerf uit de IJzertijd terug, vermoedelijk daterend van een paar honderd jaar voor Christus. Zo werden onder meer scherven en gebroken potten boven gehaald.

Ook de administratieve afhandeling zorgde voor extra vertraging. Door het oponthoud van de werkzaamheden blijft Profruco een half jaar langer zitten in haar huidige vestiging, waar plaatstekort en het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden de toekomst van het bedrijf hypothekeerden. Aan de Provinciale Baan in Vrasene zal Profruco beschikken over bijna tien hectare.