handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Nieuwe bibliotheek op stadscampus

Posted by marcho on December 6th, 2007

Op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen (UA) is de nieuwe universiteitsbibliotheek officieel in gebruik genomen. De nieuwe bibliotheek humane en sociale wetenschappen beslaat 17.000 vierkante meter en is verspreid over vier verdiepingen. Met de verwezenlijking van de nieuwe universiteitsbibliotheek is de volledige stadscampus van de Universiteit Antwerpen uitgegroeid tot 146.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte.

De nieuwe bibliotheek omvat meer dan 1,3 miljoen boeken en tijdschriften. Op enkele plaatsen moesten de vloeren worden verstevigd vanwege het gewicht van de boeken. Naast de bouw van de nieuwe bibliotheek is ook het studentenrestaurant vernieuwd, is er een nieuw onderkomen voor de faculteit rechten en is er in het gerestaureerde historische Hof van Liere aan de Prinsstraat een universiteitsclub met restaurant gecreëerd.

In de nieuwe bibliotheek staan 500.000 boeken en tijdschriften uitgestald. De rest is via de computer opvraagbaar. Voor de studenten werden meer dan achthonderd werkplekken gecreëerd, waarvan tweehonderd met een computer. Met het project is de Universiteit Antwerpen nog niet aan het einde van zijn bouwplannen. Zo wordt er op de campus Drie Eiken gebouwd aan een gloednieuwe biomedische bibliotheek.