handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Wilrijk krijgt nieuwe brandweerkazerne

Posted by marcho on December 2nd, 2007

De Antwerpse brandweer zal meer dan waarschijnlijk op de terreinen van de federale politie langs de Boomsesteenweg in Wilrijk een nieuwe brandweerkazerne optrekken. Deze voorpost moet de dekking van de brandweer over het Antwerpse grondgebied vervolledigen, want vanuit de huidige kazernes duurt het volgens Chris Addiers, luitenant-kolonel bij de Antwerpse brandweer, te lang om sommige delen van Wilrijk en Hoboken te bereiken.

Het Antwerpse stadbestuur trekt alvast 250.000 euro uit om een haalbaarheidsstudie rond dit project uit te voeren. Ook bij de Regie der Gebouwen, eigenaar van de gronden van de federale politie, staat men niet afkerig tegenover de plannen van de Antwerpse brandweer. Tijdens de werken aan de Antwerpse ring stonden er al brandweerwagens aan de politiekazerne gepositioneerd, uit vrees dat de brandweer zich in al die wegwerkzaamheden zou vast rijden.

Om de dekking van de brandweer over het Antwerpse grondgebied helemaal compleet te maken, moet er ook langs de A12-autosnelweg in Stabroek, ter hoogte van het Delwaidedok nog een voorpost komen. In totaal trekt het stadsbestuur voor de bouw van beide voorposten meer dan vier miljoen euro uit. Beide voorposten zouden tegen 2012 operationeel moeten zijn. Het dossier van de voorpost in de Antwerpse haven is minder ver gevorderd.