handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

De Panne tegen garages onder zeedijk

Posted by marcho on December 1st, 2007

Een delegatie van inwoners heeft aan de ambtenaren van ruimtelijke ordening van De Panne een petitie met bijna 2.600 handtekeningen overhandigd tegen de geplande bouw van garages onder de Zeedijk. Vertegenwoordigers van de actievoerders zeggen niet tegen garages te zijn, maar stellen dat een dergelijk groot project niet kan voor een kleine gemeente en een kleine dijk.

Volgens de actievoerders hebben zowel inwoners, als tweedeverblijvers en toeristen de petitielijst spontaan getekend. Er wordt op gewezen dat voor een dergelijk megaproject van bijna duizend garages op twee verdiepingen er in- en uitgangen, trappen, liftkokers en nooduitgangen nodig zijn, want anders krijgt de bouwheer geen vergunning. Al die gebouwen, negen in totaal, komen op het strand terecht.

Er worden volgens de actievoerders zes nooduitgangen gepland in cirkelvorm met een diameter van 6 meter en 1meter hoog en met zitbanken rond. Daar komen nog drie trappenhuizen bij met in- en uitgang, lift en trap. De voorkant met lift aan de kant van de dijk is 3,58 meter hoog. Met één verdieping garages zou de verminking van het strand volgens de actievoerders echter niet nodig zijn.