handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Brugge bouwt nieuw politiekantoor

Posted by marcho on November 27th, 2007

Volgend jaar zal de stad Brugge middelen vrij maken voor wegenwerken en cultuur, maar ook voor de bouw van een nieuw politiekantoor. Het gebouw zal aan de Louis Coiseaukaai neergezet worden. In 2008 zou de bouw van start moeten gaan. Tegen het einde van de werken, in 2011 zal het gebouw 20 miljoen gekost hebben.

Opmerkelijk aan het nieuwe politiecommissariaat is dat het over 2.000 vierkant meter zonnepanelen zal beschikken. Hiermee zal het gebouw de grootste oppervlakte zonnepanelen van een overheidsgebouw bezitten Verder moet het nieuwe kantoor duurzaamheid, energiezuinigheid en verplichte productie van groene stroom bevatten. Het ontwerp wordt bepaald door een architectuurwedstrijd.

Naast die investering maakte het Brugse schepencollege een recordbedrag van 10 miljoen euro vrij voor wegen en rioleringswerken. (LD)