handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Arcomet op zoek naar partners

Posted by marcho on November 16th, 2007

De aandeelhouders van Arcomet willen het verkoopproces van het bedrijf officieel lanceren. De Limburgse groep is op dit ogenblik in handen van Dirk Theyskens (60 procent) en de investeringsmaatschappijen GIMV (20 procent), Sofinim (10 procent) en NPM Capital (10 procent). Dirk Theyskens, de familiale topman van het bedrijf, heeft evenwel de middelen niet om de participaties van de drie financiële aandeelhouders te kopen.

Dirk Theyskens kocht in 2004 al zijn tweelingbroer Leo Theyskens uit. Bovendien heeft het bedrijf onvoldoende middelen om zijn ambitieuze internationale groeiplannen te financieren. De jongste drie jaar versterkte Arcomet zijn buitenlandse aanwezigheid fors. Maar nu heeft het nieuwe markten in het vizier, zoals het Verre Oosten, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Canada.

Als kandidaat-partners worden internationale leasebedrijven zoals General Electric, Hertz, Loxam en United Rentals genoemd, maar ook private equitygroepen en bedrijven die bouwgerelateerde activiteiten overkoepelen. Tot deze laatste categorie behoort onder meer het Ierse CRH. Die groep heeft in België al een reeks participaties in de bouwsector. Dat bouwgroepen bieden, lijkt uitgesloten. Zij besteden het beheer van hun materieel steeds meer uit aan groepen als Arcomet.

Arcomet is de grootste kranenverhuurder van Europa.