handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Vastned wijst overnamebod IEF Capital af

Posted by marcho on November 13th, 2007

Vastned Retail, het Nederlandse moederbedrijf van de Belgische bevak Intervest Retail, heeft een overnamebod van het Nederlandse IEF Capital afgewezen. De waarde van Vastned Retail wordt geraamd op 1,14 miljard euro. Vastned vindt dat bod echter te laag en wacht op een nieuw initiatief van IEF Capital. De overnamekandidaat moet volgens Vastned zijn bod eigenhandig verhogen of een extra partij in hun consortium betrekken.

Voor het Antwerpse Intervest Retail, voor 70 procent in handen van Vastned, zou er volgens IEF Capital bij een overname weinig veranderen. IEF Capital voert aan steeds een buy & hold strategie te hanteren bij overnames. Telkens de groep iets overneemt, is dat naar eigen zeggen met de bedoeling het te behouden. Er moet volgens IEF Capital dan ook niet meteen een strategiewijziging verwacht worden in België.

Wat de mogelijke overnemer met de rest van de groep van plan is – buiten het behouden van het concern – is nog niet duidelijk. De Nederlandse Stichting Pensioenfonds PGGM, met ruim 20 procent de grootste aandeelhouder van Vastned, wil zich onder bepaalde voorwaarden achter het aanbod scharen. Het Nederlandse IEF Capital heeft een vastgoedportefeuille van ongeveer 2,5 miljard euro.