handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Banimmo doet bod op Immo-North Plaza

Posted by marcho on November 11th, 2007

Het vastgoedbedrijf Banimmo doet een openbaar overnamebod op het vastgoedcertificaat North Plaza. Het bod zou een omvang hebben van ongeveer 25,8 miljoen euro. Immo-North Plaza werd in 1997 opgericht bij de acquisitie van het gelijknamige kantoorgebouw van 13.630 vierkante meter in de Brusselse Noordwijk. Het vastgoedcertificaat wordt beheerd door KBC Bank (99 procent) en KBC-Vastgoedinvesteringen (1 procent).

Immo-North Plaza ligt aan de Emiel Jacqueminlaan. Een vastgoedcertificaat is een uniek Belgisch product. Certificaathouders ontvangen jaarlijks de huurinkomsten van een gebouw en na ongeveer 20 jaar de verkoopprijs. Toch is de certificaathouder geen eigenaar, maar een schuldeiser. Wie een certificaatgebouw in handen wil krijgen, moet daarom de toestemming van de beheerders krijgen.

Banimmo, actief in de herpositionering en de herontwikkeling van vastgoed, koopt gebouwen met hoog herontwikkelingspotentieel om deze na restauratie en verbouwing opnieuw te verkopen. Banimmo is vanuit haar Brussels hoofdkantoor actief in België, Frankrijk en Luxemburg en werkt zowel op de kantoor-, retail- en semi-industriële vastgoedmarkten alsook in tentoonstellings- en conferentiecentra.

België is de belangrijkste markt met een marktwaarde van meer dan 70 procent van de portefeuille, terwijl Frankrijk iets meer dan 20 procent van de portefeuille vertegenwoordigt. Banimmo is voor 50 procent in handen van de Franse groep Affine, in partnership met het management dat 27 procent in handen heeft. De resterende 23 procent zijn in handen het publiek.