handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Verkopen drijven winst Cofinimmo op

Posted by marcho on November 10th, 2007

Cofinimmo, de grootste vastgoedbevak van België, trekt zijn winstverwachtingen voor het hele jaar op. Dat werd bekend gemaakt tijdens de voorstelling van de cijfers over het derde kwartaal. Dankzij een aantal recente acquisities gingen de huurinkomsten met 3,1 procent vooruit. Cofinimmo kocht onder meer het RTL House, de kantoren en productiefaciliteiten van RTL. Ook verwierf de vastgoedbevak negen extra rusthuizen.

Cofinimmo heeft inmiddels het vastgoed van 23 rusthuizen in zijn bezit. Die portefeuille heeft een gezamenlijke waarde van 191,9 miljoen euro. De gestegen huurinkomsten zorgen echter niet voor extra winsten, want door de toename van intrestlasten kampt de bevak met gestegen financiële kosten. De nettowinst komt op 126,05 miljoen euro. Dat is een stijging met 46 procent, vooral te wijten aan de meerwaarden uit de verkoop van gebouwen.

Terwijl de bevak eerder uitging van 7,45 euro bruto per aandeel wordt dat nu 7,75 euro per aandeel, 4 procent meer dus. Ook de winstverwachtingen worden opgetrokken. Cofinimmo baseert zich op de resultaten over de eerste negen maanden. Op basis van de resultaten verwacht de bevak dat de courante winst, zonder de impact van de herwaardering van de financiële instrumenten, minstens 9 euro per aandeel zal bedragen. Tot nu toe ging de bevak uit van 8,03 per aandeel. Over de eerste negen maanden was dat 6,82 euro per aandeel.