handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Nieuwe Belgische projecten voor Multi Development

Posted by marcho on October 27th, 2007

De Nederlandse projectontwikkelaar Multi Development (MD), ontwikkelaar van de Antwerpse Stadsfeestzaal, gaat zijn prospectie in België opvoeren. De Nederlandse ontwikkelaar heeft met het winkelproject De Klamp in Boom en een winkelcentrum in Aarlen nog twee Belgische projecten in de pijplijn. Vorig jaar opende Multi Development al het winkelcentrum Den Tir in Antwerpen en een sportcomplex met een commercieel centrum in Oostende.

Multi Development is gespecialiseerd in de ontwikkeling van grootschalige multifunctionele winkelcentra en vormt een onderdeel van het Nederlandse Multi Corporation. De groep is actief in meer dan twintig Europese landen en gespecialiseerd in projectontwikkeling, investeringen, vermogensbeheer en het uitbaten van winkelcomplexen. In totaal telt de groep 700 medewerkers, waarvan een tiental in België. De groep wil in België nog meer projecten ontwikkelen.

De grootste aandeelhouder van Multi Corporation is Morgan Stanley Real Estate Fund V (80 procent). De rest is in handen van het management en enkele private partijen. MSRF kreeg de participatie in handen toen de Nederlandse bouw- en vastgoedgroep AM in november 2005 van de beurs werd gehaald en de activiteiten werden gesplitst. De divisie woning- en grondontwikkeling kwam bij Koninklijke BAM terecht. AM Development, gespecialiseerd in commercieel vastgoed, ging naar MSRF en werd herdoopt tot Multi Corporation.