handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Meer werknemers bij bouwbedrijven

Posted by marcho on November 22nd, 2007

Ongeveer de helft van de Vlaamse bouwbedrijven heeft in de voorbije maanden een nieuwe werkkracht aangenomen. De meeste van deze nieuwe werknemers, zeven op tien, kreeg onmiddellijke een contract van onbepaalde duur aangeboden. Dit blijkt uit een enquête van de Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf. Dat onderzocht 654 bedrijven, die in totaal 678 nieuwe mensen aanwierven.

Meestal werden de vacatures verspreid via de VDAB of middels advertenties in lokale bladen. Gemiddeld stonde ze 15 weken open, met één uitschieter van 3 jaar. In de helft van de gevallen was de nieuwe werkkracht een schoolverlater of een werkzoeker. Ongeveer 40 procent van de nieuwelingen kwam van een ander bedrijf.

Toch zijn de werkgevers nog niet honderd procent tevreden over hun nieuwe werknemers. Zo zouden ze te weinig technische bagage bezitten en een te laag rendement met zich meebrengen. Ze scoren wel goed op vlak van motivatie, inzet en omgaan met de klanten. (LD)