handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

MD breidt Belgische prospectie uit

Posted by marcho on November 3rd, 2007

De Nederlandse projectontwikkelaar Multi Development (MD), het bedrijf achter de heropbouw van de Antwerpse Stadsfeestzaal, gaat zijn prospectie in België opvoeren. De Nederlandse ontwikkelaar heeft met het winkelproject De Klamp in Boom en het themawinkelcentrum in Aarlen nog twee Belgische projecten in de pijplijn en wil zijn activiteiten op de Belgische markt nog verder uitbreiden.

Multi Development is gespecialiseerd in de ontwikkeling van grootschalige multifunctionele winkelcentra en vormt een onderdeel van het Nederlandse Multi Corporation. De groep is actief in meer dan twintig Europese landen. In totaal telt de groep 700 medewerkers, waarvan een tiental in België. Vorig jaar opende Multi Development al het winkelcentrum Den Tir in Antwerpen en een sportcomplex met een commercieel centrum in Oostende.

De Stadsfeestzaal vlak bij de Meir, de grootste Antwerpse winkelstraat, werd in 2000 getroffen door een zware brand. Ze werd echter volledig heropgebouwd volgens de oorspronkelijke plannen van 1906. MD Belgium herstelde de Stadsfeestzaal met veel aandacht voor de historische details. Het shoppingcenter huisvest 40 filialen van internationale modeketens en merkwinkels.