handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Awards Belgische Architectuur en EnergieAwards 2007

Posted by marcho on October 31st, 2007

Dit jaar werden tijdens de tweejaarlijkse Awards van de Belgische Architectuur en EnergieAwards maar liefst zeven prijzen uitgedeeld. Kandidaten voor de awards worden op verschillende kwaliteiten beoordeeld. De jury kijkt onder andere naar de architecturale betekenis, de functionaliteit en de relatie met de omgeving.

De prijs voor de categorie ‘Eéngezinswoningen’ ging naar Jo Taillieu en Francesca de Fonseca voor vrijstaande woning BS in Gavere. In de categorie ‘Groepswoningen’ was de prijs voor nieuwbouw en renovatie voor META Architectuurbureau. Zij bouwden kantoren en appartementen de Natie in Antwerpen. Het Architectenbureau Matador werd beloond met de Award niet-residentiële gebouwen voor hun werk aan La Maison Folie. De Award in de categorie publieke ruimte ging naar ABSCIS Ontwerpgroep voor de realisatie van het Sint-Pietersplein met ondergrondse parking in Gent.

EnergieAwards gingen naar Henk Van Aelst voor zijn woning met kantoor in Berlaar, H/P Archtectes – JP Hermant voor de categorie ‘Groepswoningbouw’ met de uitbreiding van 4 dakappartementen in Brussel, BURO II voor eens schoolgebouw in Beernem, categorie niet-residentiële gebouwen. Voorts werden de baksteenprijs (L.U.S.T Architecten voor agrarische woning te Vichte), de renovatieprijs (Robbrecht en Daemarchitecten voor Sint-Felixpakhuis in Antwerpen) en de isolatieprijs (Architectenbureau Praet-Verlinden voor bejaardenflats in Mechelen) uitgereikt. (LD)