handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Ronde woning naast Vliet

Posted by marcho on November 2nd, 2007

In Klein Mechelen, naast de Vliet, zijn grootse werken aan de gang. Manu Siebens, professioneel decorbouwer, bouwt daar zijn gedroomde huis. De woning zal geheel rond zijn, en de deuren en muren staan scheef. Siebens: ‘Toen we met de architect aan het plannen waren, vroegen we steeds meer om een rond element toe te voegen, tot we uiteindelijk gewoon voor helemaal rond zijn gegaan.’

Siebens verricht het meeste werk zelf en hoopt in vijf jaar tijd zijn droomhuis af te maken. Hij bouwt ook alle meubels zelf, aangezien de speciale vorm van het huis geen prefab meubels toelaat. Ook alle ramen zullen anders zijn.

De ronde woning wordt ook een ecologische woning. Siebens plaatste extra isolatie, een zoneboiler en een groen dak. Rondom het gebouw komen vijvers. Kortom, een nieuwe attractie voor passerende wandelaars. (LD)