handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

deSingel in Antwerpen breidt uit

Posted by marcho on October 25th, 2007

Het huidige gebouw van De Singel dateert van 1968 en werd ontworpen door de inmiddels overleden architect Léon Stynen. De nieuwe aanvullingen zijn van de hand van Stéphane Beel, die eerder al aanpassingen ontwierp voor het singelcomplex.

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), Vlaams vice-ministerpresident Van Mechelen (Open VLD) en Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux (Spirit) werd de eerste steen gelegd. Deze steen is een stuk beton dat uit het huidige gebouw< werd gehaald en in de nieuwe site werd ingemetseld. De uitbreiding past volgens het drietal perfect in de het grote inhoudelijke toekomstproject van deSingel en het Conservatorium om een unieke en internationale kunstcampus te creëren. Met de uitbreiding worden nieuwe klaslokalen ingeplant voor de opleidingen Dans en Drame van de Hogeschool Antwerpen. Verder komt er een restaurant en een multimediale leeszaal. (LD)