handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Sloophamer op Kop van Kessel-Lo

Posted by marcho on September 20th, 2007

Projectontwikkelaar CIP is gestart met de sloop van het huizeneilandje tussen de Martelarenlaan, de Ernest Solvaystraat en het Locomotievenpad in Kessel-Lo. Eén eigenares weigert vooralsnog haar pand te verkopen. Het stadsbestuur van Leuven is met een onteigeningsprocedure gestart. De woningen moeten plaats maken voor een complex met hotels, kantoren en appartementen

Projectontwikkelaar CIP kocht de afgelopen maanden huis per huis op. De panden moeten weg voor de herinrichting van de Kop van Kessel-Lo. De hoek van de Martelarenlaan en de Oude Diestsesteenweg verschuift. Daar moeten vier woningen de plaats ruimen. Het huizeneilandje tussen de Martelarenlaan, de Ernest Solvaystraat en het Locomotievenpad verdwijnt ook. Het gaat in totaal om negen panden.

Er komt ook een ondergrondse parking voor 975 wagens. Het voorziene bioscoopcomplex komt er niet bij gebrek aan interesse van de bioscoopuitbaters. Volgens de projectontwikkelaar wordt er nog bekeken welke invulling er aan de vrijgekomen ruimte zal gegeven worden. Dat gebeurt in samenspraak met het Leuvense stadsbestuur. De bouw van het complex start in september volgend jaar.