handiginhuis.be

weblog over bouwen, wonen en architectuur.

Grote interesse voor Mouterij Cuypers Diest

Posted by marcho on September 21st, 2007

Eind dit jaar wordt wellicht de laatste hand gelegd aan het woonproject in de gewezen Mouterij Cuypers uit Diest. Op dit ogenblik zijn al 21 van de 23 flats verkocht. Begin volgend jaar wordt met de tweede fase van het project gestart, waarbij de eigenlijke mouterij wordt omgevormd tot acht lofts en vijf grote appartementen. Binnenkort start projectontwikkelaar Olivier Hendrickx ook met een gelijkaardig project in Schaffen.

De appartementen van de eerste fase moeten eind dit jaar klaar zijn en onmiddellijk bewoond kunnen worden. De omvorming van de mouterij zou eind volgend jaar moeten afgerond zijn. Omdat er in Diest blijkbaar nood is aan wonen in de binnenstad, start de projectontwikkelaar volgend jaar met de bouw van een nieuw wooncomplex op de site van Brockmans op Schoonaerde. Daar zullen twaalf huizen en twaalf appartementen gebouwd worden.

Naast woongelegenheden richt de projectontwikkelaar zich ook op handelspanden in het Diestse stadscentrum. In de Winkelwandelstraat renoveert Hendrickx op dit ogenblik een handelspand aan het renoveren. Er zijn naar eigen zeggen al onderhandelingen gestart met een grote winkelketen. Dat moet de door leegstand geteisterde Winkelwandelstraat weer nieuw leven inblazen.